MACOBO sluit VEKMO in de rangen

Geplaatst door Maaike Deverwerre op 26 Juni 2018

#macobo, #veiligheidscoördinatie, #overname, #vekmo, #safetyconsulting, #veiligheidsopleiding

2018.06.26 Macobo overname Vekmo

Op 26 juni werd het bouwveiligheid-adviesbureau VEKMO overgenomen door MACOBO Group.

Deze overname kadert in de visie van het ondernemerskoppel Davy Macquoi en Natalie Vanderschaeghe om de Belgische bouwmarkt vlot te bedienen met een geïntegreerde bouwtechnische dienstverlening.

“Naast ons 100-koppig team van ingenieurs en tekenaars kunnen we nu, naast engineering, bouwmanagement en bouwkundig tekenwerk, ook de grootste veiligheidscoördinatie-opdrachten aan met een volwaardig en flexibel team van veiligheidscoördinatoren,” zegt Davy Macquoi, Voorzitter van MACOBO Group.

“Vorig jaar werden zo'n 15.000 bouwvakkers slachtoffer van een arbeidsongeval en daarmee scoren we Europees gezien onder het gemiddelde. De Confederatie Bouw wil dit hoge aantal arbeidsongevallen tegen 2020 halveren en MACOBO Group wil zijn steentje bijdrage. VEKMO stond tijdens de millenniumwisseling mee aan de wieg bij de invoering van de veiligheidscoördinatiewetgeving en is tevens erkend als gewaardeerd opleidingsinstituut voor nieuwe professionele veiligheidscoördinatoren. Dit maatschappelijk doel willen we zeker verder uitbouwen.”

Natalie Vanderschaeghe, CEO van MACOBO Group vult aan: “De preventieadviseurs van VEKMO zijn daarnaast actief in de industrie en in bouwbedrijven om samen met de interne preventiediensten het veiligheidsbeleid te optimaliseren. We zullen ook die service blijven aanbieden en inzetten op drie voorname pijlers: Veiligheidscoördinatie, Safety Consulting & Veiligheidsopleidingen.”

Patrick Godelie & Diane Vandenberghe, voormalige eigenaars van VEKMO, voegen hieraan toe: “Wij zochten een overnemer die de filosofie van een familiale onderneming, met een politiek van kwaliteit, flexibiliteit, innovatie en maatwerk kon en wou verder zetten. Deze hebben we gevonden bij MACOBO.”

“VEKMO wacht nu een mooie toekomst door de synergiën binnen een succesvolle bedrijvengroep, die onze specialisaties goed begrijpt en als beschikbaar potentieel erkent. De stap om ons bedrijf uit handen te geven zal ons toelaten om een ander hoofdstuk in ons leven aan te vatten. Tegelijk zal ik nog even gedreven actief blijven in het operationele management van het bedrijf,” besluit Bestuurder Patrick Godelie.

Neem een kijkje op onze nieuwe website www.vekmo.be

Maaike Deverwerre
maaike.deverwerre@macobo.be
0460 94 21 39

Maaike Deverwerre is Sales & Marketing Manager. Indien u meer informatie wenst over onze diensten, neem dan contact op met haar.

VOLG ONZE BLOG

Vind je onze posts interessant?
Wil je als eerste verwittigd worden wanneer we weer
wat nieuws te vertellen hebben?

Schrijf dan hieronder in en ontvang onze blogberichten per mail.