MACOBO verwelkomt STABO

Geplaatst door Maaike Deverwerre op 18 Juni 2018

#macobo, #overname, #stabo, #studiebureau, #ingenieursbureau

MACOBO verwelkomt STABO 1

Op 18 juni werd het gerenommeerde ingenieursbureau STABO uit Leuven samen met dochteronderneming Engineers In Management opgenomen in MACOBO Group. Dit is de bouwkundige ingenieursgroep van het ondernemersduo Davy Macquoi en Natalie Vanderschaeghe. Deze laatste werd eerder dit jaar nog uitgeroepen tot de Limburgse Jonge Ondernemer 2018.

Met de overname van de aandelen van Patrick Desutter is MACOBO Group vandaag één van de grootste Belgische bouwkundige ingenieursbureaus in Vlaamse handen. Met meer dan 110 medewerkers kunnen de meest complexe bouwkundige studies worden uitgevoerd: stabiliteitsstudies, engineering van gebouwtechnieken, duurzaamheidsstudies en bouwmanagement. De algemene leiding van STABO en EIM komt in handen van Natalie Vanderschaeghe. Patrick Desutter zal nog minstens vijf jaar actief blijven als bestuurder.

Natalie Vanderschaeghe, Gedelegeerd Bestuurder MACOBO Group: “Met de aanvulling van STABO en EIM en hun 55 medewerkers kunnen we nu nog breder en dieper de bouwmarkt bedienen. Naast onze hoofdzetel in Tessenderlo en ons kantoor in Antwerpen (Jan Van Aelst Stabiliteitsingenieurs), hebben we nu met onze nieuwe zetel in Leuven een mooie driehoek gecreëerd en kunnen we alle Vlaamse provincies vlot bedienen.”

Davy Macquoi, Bestuurder, Founder & Chairman MACOBO Group vult aan: “STABO is in ons land een zeer gewaardeerd partner voor het ontwerpen van complexe gebouwtechnieken in de ziekenhuis- en zorgsector. Het bedrijf vierde recent nog haar 45-jarig bestaan. Wij zijn uiteraard heel blij dat we ons jonge bedrijf kunnen versterken door de aanvulling met een diepgaande expertise en ruime ervaring.”

“Na bijna 25 jaar aan het roer te hebben gestaan van STABO, ben ik tevreden dat ik mijn bedrijf met vol vertrouwen kan overlaten aan twee ambitieuze ondernemers,” vertelt Patrick Desutter, Bestuurder en voormalig eigenaar van STABO en EIM. “Voor het personeel is niet alleen de continuïteit van hun tewerkstelling in Leuven gegarandeerd, maar ook een continuïteit in de bedrijfscultuur eigen aan een familiebedrijf. Tegelijkertijd mogen de klanten van STABO en EIM gerust zijn, nu hun projecten nog steeds door dezelfde medewerkers en met dezelfde inzet zullen worden opgevolgd. Ook voor STABO en EIM is deze overname dus een win-win.”

Neem een kijkje op onze nieuwe groepswebsite www.macobo.group

Maaike Deverwerre
maaike.deverwerre@macobo.be
0460 94 21 39

Maaike Deverwerre is Sales & Marketing Manager. Indien u meer informatie wenst over onze diensten, neem dan contact op met haar.

VOLG ONZE BLOG

Vind je onze posts interessant?
Wil je als eerste verwittigd worden wanneer we weer
wat nieuws te vertellen hebben?

Schrijf dan hieronder in en ontvang onze blogberichten per mail.