Hasselt, Quartier Bleu


Aan de Hasseltse Kanaalkom investeerde bouwheer Kanaalkom Development in de ontwikkeling van Quartier Bleu, een modern woon- en winkelproject vlakbij het bruisende stadscentrum.

Het project bestaat uit maar liefst 400 wooneenheden, van studio’s over appartementen naar penthouses, verdeeld over 11 woonblokken.  Een 50-tal winkels en restaurants vestigen zich tevens in deze nieuwe woonbuurt en leggen een trendy schakel met de binnenstad. 

De hele site wordt voorzien van verwarming en koeling d.m.v. een KWO (koude-warmteopslag). Er zijn drie warme bronnen en drie koude bronnen en er wordt ook een koppeling gemaakt met het naastliggende kanaal. Een thermisch onevenwicht tussen de jaarlijkse warmte- en koudevraag kan door de inzet van het kanaalwater namelijk weggewerkt worden

MACOBO-STABO zette in op een doorgedreven optimalisatie van het structuurontwerp voor de bovenbouw. De aannemers Houben en Strabag deden tevens beroep op ons om een nieuwe luxeparking voor maar liefst 1.850 parkeerplaatsen sneller en economischer te kunnen bouwen.

Wil je weten wat onze experten te vertellen hebben over dit project?

Foto's: © Matexi

Bouwheer Kanaalkom Development (Matexi en Chateau Real Estate)

Architect Alfredo De Gregorio & Partners en Antonio Citterio Patricia Viel

Studies Stabiliteit
Gebouwtechnieken
Duurzaamheid

Wenst u een offerte op maat?

Vul het formulier in en wij contacteren u binnen 5 werkdagen

VRAAG HIER UW OFFERTE