Veiligheidscoördinatie

Onze veiligheidscoördinatoren beschikken over de nodige kwalificaties om op de grootste werven de wettelijke veiligheidscoördinatie-opdracht te vervullen.

MACOBO-STABO en dochteronderneming VEKMO zijn al actief in deze discipline sedert het van kracht zijn van de wetgeving Tijdelijke en Mobiele Bouwplaatsen. Onze aanpak is innovatief en modern

Dankzij onze eigen ontwikkelde online tool voor planning en opvolging garanderen wij een performante veiligheidscoördinatie van uw werf.

Referenties

 • Antwerpen, Harmoniewijk
  Cores Van Schoonbeke 2 Small

  Cores Development kocht de vroegere site van de Crelan-bank en nam zelf zijn intrek in het gerenoveerde herenhuis aan de Mechelsesteenweg. De rest van de site krijgt een nieuwe invulling met een mix van klassieke woonfuncties, assistentiewoningen en kantoren.

  Tegen eind 2019 is de hele site vernieuwd en zal er in de Harmoniewijk 17.000 m² extra woon- en werkruimte beschikbaar zijn. De Harmoniewijk biedt zijn toekomstige bewoners een fantastische omgeving, waar jong en minder jong, single en gezin zich helemaal thuis zullen voelen. 

  Foto's: © Cores Development

  Lees meer
 • Leuven, Gasthuisberg
  Leuven Gasthuisberg binnen 1 Medium

  Voor de uitbreiding van het chirurgisch dagcentrum op de campus Gasthuisberg doet UZ Leuven beroep op VEKMO. De opdracht van VEKMO beslaat de dagelijkse werfcoördinatie, plancoördinatie en uitvoeringscoördinatie.

  De uitbreiding van een ziekenhuisafdeling met operatiekwartieren en aanleunende functies is geen doorsneeproject. Het moet bovendien snel gaan en gelet op het feit dat het ziekenhuis ook tijdens de werken volledig operationeel moet kunnen blijven. Het is immers van levensbelang voor de patiënten om in het bestaande gebouw de juiste leidingen op het juiste ogenblik af te koppelen, zonder hierbij het functioneren van de naastgelegen ruimtes te hinderen.

  Ook de logistieke stromen van het werfverkeer dienen duidelijk te worden afgescheiden van het patiëntenvervoer om de ziekenhuishygiëne van de rest van de afdeling niet te contamineren. De werken worden dus gefaseerd uitgevoerd.

  Lees meer
 • UZ Leuven, Protontherapie Centrum
 • UZ Leuven, parkeergebouw
  UZL parking kleur

  Gekoppeld aan de uitbreidingen van UZ Leuven is er een stijgende vraag naar bijkomende parkeerplaatsen op de campus Gasthuisberg.

  Een nieuwe ondergrondse parking met 1500 plaatsen voor personeel en 50 parkeerplaatsen voor ambulances en mindervaliden beantwoordt aan deze vraag.
  De vloerplaten - met uitzondering van de funderingsplaat - werden uitgevoerd in nagespannen beton waarmee balken en kolomkoppen werden vermeden.
  Het resultaat is een elegante uitstraling en een luchtige ruimte.

  De parking is uitgerust met een mechanische rook- en warmteafvoer en een parkeergeleidingssysteem.

  Lees meer
 • Genk, La Biomista
  Macobo Referentie Genk, Park paviljoen La Biomista

  Stad Genk heeft er voor geopteerd om het mijnterrein Zwartberg een betekenisvolle nieuwe functie te geven: een artistiek natuurpark. Het wordt een artistiek-toeristische site die erfgoed, hedendaagse kunst en bioculturele diversiteit op een unieke manier combineert.

  Er wordt tevens een parkpaviljoen voorzien, ontworpen door Van Belle & Medina. Naast sanitair en workshopruimte voorziet het paviljoen ook een plek voor dierenverzorging. MACOBO-STABO staat in voor de studies speciale technieken, EPB-verslaggeving en de veiligheidscoördinatie.

  Het gebouw wordt ontworpen in functie van de nodige binnen- maar ook buitenruimte. Een maximale wisselwerking tussen interieur en exterieur worden een extra kwaliteit. Het paviljoen wordt gezien als een link in dit landschappelijke decor. De interventie heeft een impact zowel op de site, infrastructuur, landschap en doorwaadbaarheid.

  Foto's: © Van Belle & Medina

  Lees meer

Wenst u een offerte op maat?

Vul het formulier in en wij contacteren u binnen 5 werkdagen

VRAAG HIER UW OFFERTE