Veiligheidscoördinatie

Onze veiligheidscoördinatoren beschikken over de nodige kwalificaties om op de grootste werven de wettelijke veiligheidscoördinatie-opdracht te vervullen.

MACOBO-STABO en dochteronderneming VEKMO zijn al actief in deze discipline sedert het van kracht zijn van de wetgeving Tijdelijke en Mobiele Bouwplaatsen. Onze aanpak is innovatief en modern

Dankzij onze eigen ontwikkelde online tool voor planning en opvolging garanderen wij een performante veiligheidscoördinatie van uw werf.

Referenties

 • Antwerpen, Zurenborg Poort
  Antonissen Project Management 1 Medium

  Dit project, met zijn tijdloze architectuur, is gelegen aan de Plantin en Moretuslei in de historische wijk Zurenborg, sinds 1984 een beschermd stadsgezicht. Zurenborg Poort is een hedendaags nieuwbouwproject bestaande uit 4 woningen en 71 appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers en commerciële ruimtes op het gelijkvloers.

  CONIX RDBM Architects en MACOBO-STABO waren van meet af aan voorstander om het project uit te werken via de BIM-werkmethodiek. De ontwerpvergaderingen, waar de communicatie in het model gebeurde, heeft de bouwheer overtuigd om mee in te stappen in het proces. De communicatie verloopt via BIM-collab en issues worden opgelost op de BIM-reviewmeetings.

  Renders: ©Antonissen Project Management

  Lees meer
 • Antwerpen, Harmoniewijk
  Cores Harmoniestraat 9 1 Medium Small

  Cores Development kocht de vroegere site van de Crelan-bank en nam zelf zijn intrek in het gerenoveerde herenhuis aan de Mechelsesteenweg. De rest van de site krijgt een nieuwe invulling met een mix van klassieke woonfuncties, assistentiewoningen en kantoren. Tegen eind 2019 is de hele site vernieuwd en zal er in de Harmoniewijk 17.000 m² extra woon- en werkruimte beschikbaar zijn.

  De Harmoniewijk biedt zijn toekomstige bewoners een fantastische omgeving, waar jong en minder jong, single en gezin zich helemaal thuis zullen voelen. MACOBO-STABO is fier de studies voor deze projecten te mogen uitvoeren. Van stabiliteit over speciale technieken en EPB-verslaggeving naar veiligheidscoördinatie

   Foto's: Cores Development

  Lees meer
 • Dilsen-Stokkem, Chirohuis De Kalei
  Macobo Referentie Dilsen-Stokkem, Chirohuis De Kalei

  De Kalei is een recreatiedomein van zeven hectare bos en speelterreinen op de rand van de Maasvallei. Volop in het groen met het Nationaal Park der Hoge Kempen als buur en omsingeld door 400 ha Limburgse bossen!

  In 2015 schreef Chirojeugd Limburg een architectuurwedstrijd uit voor de nieuwbouw van het jeugdverblijfcentrum. Contour Architecten werd laureaat en schakelde MACOBO-STABO in voor de studies stabiliteit, technieken en EPB-verslaggeving en de veiligheidscoördinatie.

  Het kamphuis is opgebouwd uit 3 ellipsen, die zich uitstrekken in het speelbos van de Kaleisite. De beleving van de bosrijke omgeving staat centraal en speelt een belangrijke rol binnen het concept en het volumespel van het kamphuis.

  Lees meer
 • Arendonk, B&R Bouwgroep
  Macobo Referentie BEN-kantoor

  Het nieuwe bedrijfspand voldoet aan de strenge BEN-eisen (Bijna Energie Neutraal) en is voorzien van zonnepanelen en geothermie. De extra investeringen in energiebesparende maatregelen en groene energie betalen zichzelf terug door een lage energiefactuur. MACOBO-STABO verzorgde de Haalbaarheidsstudies, EPB-verslaggeving, Studies Speciale Technieken en de Veiligheidscoördinatie. Er werd o.a. gebruik gemaakt van LED verlichting, zonnepanelen en geometrie. Passief koelen werd specifiek gekozen om een zeer laag E-peil te bekomen. Niet alleen de technieken werden zorgvuldig gekozen, ook de materialen zijn vooraf grondig besproken en berekend.

  Lees meer
 • Tervuren, Koninklijk Museum voor Midden-Afrika
  Macobo Referentie Tervuren, Koninklijk-Museum-voor-Midden-Afrika

  MACOBO-STABO verzorgt i.o.v. de Regie Der Gebouwen de veiligheidscoördinatie ontwerp en uitvoering voor de volledige renovatie en het deel nieuwbouw van het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika en Tervuren.

  Lees meer
 • Oostende, Parking Zeedijk
 • Leuven, Gasthuisberg
  Leuven Gasthuisberg binnen 1 Medium

  Voor de uitbreiding van het chirurgisch dagcentrum op de campus Gasthuisberg doet UZ Leuven beroep op VEKMO. De opdracht van VEKMO beslaat de dagelijkse werfcoördinatie, plancoördinatie en uitvoeringscoördinatie.

  De uitbreiding van een ziekenhuisafdeling met operatiekwartieren en aanleunende functies is geen doorsneeproject. Het moet bovendien snel gaan en gelet op het feit dat het ziekenhuis ook tijdens de werken volledig operationeel moet kunnen blijven. Het is immers van levensbelang voor de patiënten om in het bestaande gebouw de juiste leidingen op het juiste ogenblik af te koppelen, zonder hierbij het functioneren van de naastgelegen ruimtes te hinderen.

  Ook de logistieke stromen van het werfverkeer dienen duidelijk te worden afgescheiden van het patiëntenvervoer om de ziekenhuishygiëne van de rest van de afdeling niet te contamineren. De werken worden dus gefaseerd uitgevoerd.

  Lees meer
 • UZ Leuven, Protontherapie Centrum
 • UZ Leuven, parkeergebouw
  UZL parking kleur

  Gekoppeld aan de uitbreidingen van UZ Leuven is er een stijgende vraag naar bijkomende parkeerplaatsen op de campus Gasthuisberg.

  Een nieuwe ondergrondse parking met 1500 plaatsen voor personeel en 50 parkeerplaatsen voor ambulances en mindervaliden beantwoordt aan deze vraag.
  De vloerplaten - met uitzondering van de funderingsplaat - werden uitgevoerd in nagespannen beton waarmee balken en kolomkoppen werden vermeden.
  Het resultaat is een elegante uitstraling en een luchtige ruimte.

  De parking is uitgerust met een mechanische rook- en warmteafvoer en een parkeergeleidingssysteem.

  Lees meer
 • Zonhoven, Kruispunten
 • Genk, Parkpaviljoen La Biomista
  Macobo Referentie Genk, Park paviljoen La Biomista

  Stad Genk heeft er voor geopteerd om het mijnterrein Zwartberg een betekenisvolle nieuwe functie te geven: een artistiek natuurpark. Het wordt een artistiek-toeristische site die erfgoed, hedendaagse kunst en bioculturele diversiteit op een unieke manier combineert.

  Er wordt tevens een parkpaviljoen voorzien, ontworpen door Van Belle & Medina. Naast sanitair en workshopruimte voorziet het paviljoen ook een plek voor dierenverzorging. MACOBO-STABO staat in voor de studies speciale technieken, EPB-verslaggeving en de veiligheidscoördinatie.

  Het gebouw wordt ontworpen in functie van de nodige binnen- maar ook buitenruimte. Een maximale wisselwerking tussen interieur en exterieur worden een extra kwaliteit. Het paviljoen wordt gezien als een link in dit landschappelijke decor. De interventie heeft een impact zowel op de site, infrastructuur, landschap en doorwaadbaarheid.

  Lees meer
 • Aarschot, Ter Heide
  Macobo Referentie Aarschot, 84 woonunits Ter Heide

  Hooyberghs, dochterbedrijf van B&R Bouwgroep, bouwt 84 sociale wooneenheden te Aarschot. Het project bestaat uit een mix van appartementen en woningen en kreeg vanwege zijn ligging de naam Ter Heide mee. De bouw zal gebeuren in twee fases en kwam tot stand binnen een CBO-procedure, een initiatief waarmee VMSW sociale woningen wil laten bouwen door projectontwikkelaars.

  2DVW Architects staat in voor het ontwerp van de gebouwen en MACOBO-STABO verzorgt de studies stabiliteit, technieken, EPB-verslaggeving en veiligheidscoördinatie. Ook het ontwerp van de omgevingsaanleg met bijhorende wegenis en riolering gebeurt door MACOBO-STABO.

  Foto’s: 2DVW Architects

  Lees meer

Wenst u een offerte op maat?

Vul het formulier in en wij contacteren u binnen 5 werkdagen

VRAAG HIER UW OFFERTE