Case: Ambitieuze renovatie van D’Ieteren Park

Posted by Frank Mellaerts On 18 april 2023 08:09

#engineering, #construction, #renovatie, #duurzaamheid, #breeam

2023.04.18 Blog DIeteren webstie

D’Ieteren Automotive is bij het grote publiek vooral bekend als invoerder en verdeler van o.a. Volkswagen, Audi, Seat en Skoda. Als innovatief bedrijf evolueert hun aanbod mee met de tijdsgeest, en in die optiek gaan ze ook aan de slag met de verduurzaming van hun logistieke site aan de Leuvensesteenweg in Kortenberg. Er wordt namelijk geïnvesteerd in een nieuw hoofdkantoor en een grondige renovatie van de gebouwen op de site. D’Ieteren Immo, de vastgoedtak van D’Ieteren Group, neemt als bouwheer de leiding van het project.

Er wordt werk gemaakt van de BREEAM Outstanding certificering en een meer uniform architecturaal beeld van de verschillende gebouwen. De overstap wordt gemaakt naar fossielvrije warmte- en koudeproductie in combinatie met een geothermisch boorgatenergieopslagveld en PV-panelen. En ook de omgevingsaanleg ondergaat een duurzame vergroening.

Concreet houdt dit in dat het vroegere Contact Center Volkswagen vervangen wordt door een nieuw kantoorgebouw waarin alle kantoorfuncties van D’Ieteren Automotive worden gehergroepeerd. Aan de andere kant van de site zal Volkswagen D’Ieteren Finance zijn intrek nemen in een volledig gerenoveerd kantoorcomplex. De Contact Centers van Seat en Skoda worden dan weer verbouwd tot polyvalente ruimten. Telkens wordt het interieur ingericht volgens een toekomstgerichte visie op werken.

Een uitdagend project dus waar het hele projectteam graag zijn schouders onder zet. POLO tekent voor de architectuur, OOO voor het interieurontwerp, OMGEVING voor de omgevingsaanleg en BOPRO behartigt het projectmanagement. MACOBO-STABO staat in voor de geïntegreerde studies stabiliteit, gebouwtechnieken, EPB-verslaggeving, dynamische simulaties en akoestiek. Ter aanvulling van het bouwteam werd EDIBO aangesteld als algemeen aannemer.

De bouwvergunning voor de eerste fase is er en wij kijken alvast uit naar de verderzetting van deze fijne samenwerking!

Frank Mellaerts
Senior Expert Gebouwtechnieken
frank.mellaerts@macobo-stabo.be
-
Wens je te weten wat we voor jouw project kunnen betekenen? Neem dan contact op met Maaike Deverwerre, Sales & Marketing Manager bij Macobo Group, op +32 460 94 21 39 of maaike.deverwerre@macobo-stabo.be