Blog: Hoe bekom je een kosteneffectief ontwerp van HVAC en sanitair?

Posted by On 5 februari 2018 15:32

#ingenieursbureau, #macobo, #hvac, #software, #sanitair

2018.02.06 Blog Hysopt

Macobo is een enthousiast gebruiker van de Hysopt ontwerpsoftware, waarmee we snel en efficiƫnt hydronische ontwerpen maken voor HVAC en sanitair. De gebruiksvriendelijke software zorgt voor een gedetailleerde weergave van mogelijke hydraulische ontwerpen en de optimale systeemprestaties van de installaties. Dat leidt tot grote besparingen, meer comfort, betere kwaliteit en duurzaamheid.

Hydronisch duidt op het gebruik van water voor het transport en de distributie van thermische energie bij verwarming of koeling. Van ontwerpfase tot uitvoeringsfase worden voor deze belangrijke ontwerpkeuzes, de dimensionering en de inregeling uitgevoerd. Een online rekenmodule maakt het ontwerpen en simuleren van eenvoudige tot zeer complexe installaties mogelijk.

De software heeft een grafische interface waarmee installaties schematisch of op schaal worden ingegeven. Tal van technische componenten zijn verzameld in de modellenbibliotheek, waarmee je via drag & drop de installatie kan opbouwen.

De juistheid en praktische haalbaarheid van het ingevoerde model worden gecontroleerd op onregelmatigheden en specifieke suggesties verschijnen. Mogelijk technische problemen worden zo vermeden bij ontwerp en installatie. Na de ontwerpfase kan de installatie geoptimaliseerd worden tot de meest geschikte combinaties bereikt zijn, met een positieve impact op het energieverbruik.

Naast duidelijke schematische overzichten van installaties, rolt er ook een stuklijst uit het programma. Zo is het voor het ontwerpteam, de bouwheer en de installateur steeds duidelijk welke componenten nodig zijn.

Met Hysopt verzorgt Macobo rendabele en innovatieve hydronische ontwerpen.

Voor meer informatie: www.hysopt.com

Joachim Verhelst
joachim.verhelst@macobo.be

dr. ir. Joachim Verhelst is Ingenieur Technieken en Innovatie. Indien u meer informatie wenst over onze dienst Speciale Technieken & Energie, neem dan contact op met hem.