News: MACOLINES tekent voor aannemers en installateurs

Posted by Maaike Deverwerre On 4 december 2017 20:13

#macolines, #bouwtechnischtekenbureau, #revit, #autocad, #tekla, #navisworks, #macostab

2017.12.05 Blog Macolines

Macolines bestaat vandaag een jaar en heeft in die tijd een interessante evolutie ondergaan. Een uitgelezen gelegenheid voor een gesprek met ir. Natalie Vanderschaeghe, oprichter van Macolines en CEO van moederbedrijf Macobo.


“We hebben Macolines opgericht kort na de opstart van onze vestiging in Dubai. We tekenden in het begin exclusief voor ons moederbedrijf Macobo, die een aantal grote engineeringsopdrachten had binnengehaald. In die korte periode hebben we een mooi nieuw tekenbureau uitgebouwd met 8 professionele ervaren tekenaars.”


Op de nieuwe website zien we een gamma aan diensten. “Dat klopt,” vult Natalie aan, “we ontvingen aanvragen van enkele grote installateurs en aannemers, die met onze plannen hadden gewerkt en er zeer tevreden over waren. Daarom heeft Macolines enkele maanden terug haar diensten opengesteld voor alle bouwaannemers en installateurs, die hun werk graag goed voorbereid en uitgewerkt zien.”

En met succes, zo blijkt, want Macolines kan mooie referenties voorleggen. Door installateurs HVAC/Sanitair en Elektriciteit worden de tekenaars vooral ingeschakeld voor uitvoeringstekenwerk en het opstellen van as-built plannen. En voor de aannemers worden de tekenaars dan weer ingezet voor het modelleerwerk van betonstructuren.


“Wij zorgen voor een effectieve werkvereenvoudiging op dagelijkse basis en kunnen belangrijke piekmomenten opvangen. Onze troeven zijn duidelijke en directe communicatie. En onze beschikbare capaciteit in onze kantoren in Tessenderlo en Dubai geeft de mogelijkheid 7 op 7 aan projecten te werken,” vertelt Natalie.


De tekenaars in Tessenderlo en Dubai werken nauw samen om op een uniforme efficiënte manier te tekenen. De recentste software wordt gebruikt: het 3D tekenpakket Revit® of de 2D applicatie Autocad® van Autodesk voor de uitvoeringsplannen voor HVAC/Sanitair of Elektriciteit. En voor betonstructuren wordt daarnaast ook Navisworks® en onze eigen software MacoStab® ingezet.

“Doordat Macolines deel uitmaakt van ingenieursgroep Macobo, kunnen tekenaars steeds beroep doen op onze ervaren ingenieurs Stabiliteit, HVAC en Elektriciteit. Elk plan wordt voor het finaliseren door onze ingenieurs nagekeken. Dat is onze meerwaarde!” besluit CEO Natalie Vanderschaeghe.

Voor meer informatie bezoek onze vernieuwde website: www.macolines.com

Maaike Deverwerre
maaike.deverwerre@macobo.be
0460 94 21 39

Maaike Deverwerre is Sales & Marketing Manager bij Macobo. Indien u meer informatie wenst over onze diensten, neem dan contact op met haar.