News: Campus Recruitment

Posted by Maaike Deverwerre On 14 februari 2022 om 13:59

#engineering, #construction, #jobs, #recruitment

2022.02.15 Campus Recruitment nieuws

Als onderdeel van het HR-beleid zet Macobo-Stabo volop in op het aanwerven van jong talent en investeren we in het opleiden van onze medewerkers van de toekomst.

Wij bieden de kans aan werknemers om al van jonge leeftijd aan grootschalige uitdagende projecten te werken. Er wordt een grote zelfstandigheid geboden, dat gepaard gaat met het opnemen van verantwoordelijkheden. De korte en directe lijnen met de teamleaders en de senior profielen zorgen ervoor dat dit alles onder goede begeleiding gebeurt en bovendien biedt de vlakke organisatiestructuur mogelijkheden om te groeien in bepaalde functies en expertises.

Goede relaties met universiteiten en hogescholen zijn essentieel, aangezien zij onze toekomstige medewerkers opleiden. De drie vestigingen van Macobo-Stabo liggen in de nabijheid van relevante opleidingsinstituten en daar spelen we gretig op in, om zo een toekomstige werkplek te worden voor afgestudeerden uit de regio.

‘Corona zorgt ook hier voor een extra uitdaging. Universiteiten en hogescholen hebben al twee jaar lang geen grote evenementen toegestaan. Als HR specialist vind ik het interessant om te zien hoe het concept van de virtuele beurs op zeer korte termijn is uitgegroeid tot een waardig alternatief. Eén van België zijn gerenommeerde universiteiten neemt nu bijvoorbeeld het initiatief om een virtuele booth aan te bieden die wij kunnen inrichten en personaliseren.’
Alexander Van Dijck, HR-verantwoordelijke

Het brengt zelf een aantal voordelen met zich mee: de virtuele booth blijft langere tijd raadpleegbaar zodat de student de tijd kan nemen het bedrijf op eigen tempo te leren kennen en de drempel om contact te leggen met de recruiter is veel lager. Bovendien staan er geen rijen aan te schuiven om handjes te schudden, ook alweer een drempel minder.

Als bedrijf investeren wij ook graag mee in het ontwikkelen van aankomend talent, daarom biedt Macobo-Stabo ook kansen aan studenten voor hun eindwerk of stage in kader van hun opleiding.

Ben jij of ken jij een jong talent met ambities in de bouw? Solliciteren kan in één klik!
Of ben je nog student? Bezoek ons op de jobbeurs van KU Leuven Groep T Ondernemersdag en onze virtuele stand bij Thomas More Hogeschool - Campus De Nayer.

Nog niet overtuigd? Laat je inspireren door de getuigenis van collega’s Wim Carels (Projectleider Gebouwtechnieken) en Steve Witczak (BIM-modelleur Stabiliteit / Werftoezichter).

Maaike Deverwerre
Sales & Marketing Manager
maaike.deverwerre@macobo-stabo.be

Wens je meer te weten over het recruitment bij Macobo-Stabo en Macolines? Neem dan contact op met Alexander Van Dijck, op +32 13 46 04 20  of alexander.vandijck@macobo.group