News: Essers Family Office participeert in Macobo-Stabo

Posted by Maaike Deverwerre On 13 maart 2023 om 09:39

#engineering, #construction, #EFO, #essers

studiovision essers 230310 essersmacobo HR 001 8036 3

Essers Family Office (EFO) de investeringsmaatschappij van de familie achter logistiek dienstverlener H.Essers, investeert via een participatie in Macobo-Stabo, gespecialiseerd in ingenieursstudies voor de bouwsector. Het is de start van een langetermijn samenwerking tussen twee partijen voor wie duurzaam ondernemen, innovatie en familiale waarden essentieel zijn. “We willen de verdere groei van Macobo-Stabo ondersteunen en versnellen. Met onze gezamenlijke kennis van de bouw en haar evoluties willen we een cruciale rol spelen, op weg naar een steeds duurzamere samenleving”, vertelt Gert Bervoets van EFO.

Macobo-Stabo is een multidisciplinair studiebureau met 75 bouwspecialisten verspreid over vestigingen in Leuven, Tessenderlo en Antwerpen. Samen realiseren ze geïntegreerde ingenieursstudies voor bouwbedrijven op het vlak van stabiliteit, gebouwtechnieken, duurzaamheid en akoestiek. Samen met projectontwikkelaars, aannemers, architecten en overheidsdiensten bouwt Macobo-Stabo de “slimme” en duurzame gebouwen van vandaag en morgen. “We laten ons daarbij nooit afschrikken door beperkingen, maar dwingen onszelf om flexibel mee te denken in design zonder functionaliteit, duurzaamheid en rendabiliteit uit het oog te verliezen. Dat betekent dat we altijd hands-on en met open vizier naar de meest efficiënte oplossing zoeken. Zo duwen we onszelf, onze klanten en onze projecten steeds vooruit. Wij noemen dat wel eens de M-factor”, vertelt CEO ir. Natalie Vanderschaeghe.

Groeipartner gezocht

“We waren op zoek naar een langetermijn partner om verdere groei mogelijk te maken voor onze klanten en medewerkers”, vervolgt Natalie. “De bouwsector digitaliseert en verandert razendsnel. Essers Family Office bleek met haar bewezen knowhow rond digitalisering, duurzaamheid, innovatie en HR de ideale match om onze ambities waar te maken. We vonden elkaar bovendien in onze gedeelde familiale waarden. We zijn bijzonder enthousiast om samen een future-proof organisatie uit te bouwen waarin mensen centraal staan.”

Kwaliteit en continuïteit

Het gaat om een echte participatie, waarbij EFO als ervaren partner strategisch zal meedenken over onze business. “EFO doet dat met de frisse blik van een organisatie die internationaal actief is, in weliswaar een andere sector, maar die voor gelijkaardige uitdagingen staat. Daarnaast zorgt de management intrede van Laurens Boeckx (COO) en Frank Segers (Teamleader Gebouwtechnieken en Duurzaamheid) voor kwaliteitsborging en continuïteit”, aldus Natalie Vanderschaeghe. Op die manier blijft de onafhankelijkheid en neutraliteit t.o.v. andere bedrijven in de bouwsector gegarandeerd, cruciaal voor onze rol in het ontwerp- en bouwproces.

Verduurzaming

Ook Essers Family Office kijkt ernaar uit om samen de toekomst tegemoet te gaan. Gert Bervoets: “Het management van Macobo-Stabo is ambitieus en heeft een duidelijke visie op de groei van het bedrijf, zowel organisch als via acquisities.”

“Het is een talentvolle organisatie die bewezen heeft dat ze de meest complexe projecten aan kan. Daardoor heeft ze een sterke reputatie opgebouwd in de bouwsector. Een sector die in de toekomst een grote impact zal hebben op de verduurzaming van onze maatschappij en daarom perfect past in ons vooruitstrevend investeringsbeleid. Tegelijk sluit deze participatie naadloos aan bij onze filosofie om lokaal ondernemerschap te ondersteunen en te verankeren.”

Natalie Vanderschaeghe
CEO

-

Wens je te weten wat we voor jouw project kunnen betekenen? Neem dan contact op met Maaike Deverwerre, Sales & Marketing Manager bij Macobo Group, op +32 460 94 21 39 of maaike.deverwerre@macobo-stabo.be