Deurne, De Pientere Piste


De Freinetschool De Pientere Piste bevindt zich in Deurne; de site is een schakel tussen het park Rivierenhof en het Park Groot Schijn. Het innovatief complex is een katalysator van een open schoolmodel zonder klassieke klassen en vaklokalen.

Het gebouw is 3.550m² groot en heeft een opvallend gearticuleerde gevel en open afgeronde hoeken. Een compact plan biedt op de eerste en de tweede verdieping plaats voor twee leefgroepen per niveau; en de leefgroepen zijn op hun beurt geschakeld rond een grote polyvalente zaal met tribune. De kleinste kleuters palmen het gelijkvloers in, rechtstreeks aan de speelplaats en in nauwe verbinding met de polyvalente zaal.

Op de bovenste verdieping is er een grote polyvalente zaal, een bibliotheek, een voordrachtruimte en een daktuin. Een groot speelbos, een zandbak, natuurlijke speeltuigen, groene en verharde speelplaatsen vervolledigen het geheel van deze open leefschool.

Foto's: © AREAL Architecten

Bouwheer GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap

Architect AREAL Architecten

Studies bouwakoestiek

Wenst u een offerte op maat?

Vul het formulier in en wij contacteren u binnen 5 werkdagen

VRAAG HIER UW OFFERTE