Blog: Waarom uitbesteden van modelleer- en tekenwerk een goed idee is

Posted by Aziz Boutwaline On 11 mei 2023 13:17

#drafting, #construction, #macolines, #modelleerwerk, #tekenwerk, #bim

Macolines

Ook in de bouwwereld wordt efficiëntie steeds belangrijker en zijn bedrijven voortdurend op zoek naar manieren om processen te optimaliseren en kosten te besparen. Voor modelleer- en tekenwerk is dat niet anders en daarvoor biedt Macolines de oplossing.

Traditioneel werd dit werk door aannemers en producenten intern uitgevoerd, maar steeds vaker wordt er gekozen om dit specialisme uit te besteden aan externe partijen. Met de introductie van BIM (Building Information Modelling) is namelijk duidelijk geworden dat het uitgeven van modelleer- en tekenwerk een aantrekkelijk alternatief is voor het aannemen van personeel of voor het opvangen van piekmomenten. Macolines laat graag zien hoe een samenwerking kan zorgen voor flexibiliteit, kennisbijdrage en een frisse blik op bestaande processen.

Flexibiliteit

Een van de belangrijkste voordelen van het uitbesteden van tekenwerk is de flexibiliteit die het biedt. De behoefte aan modelleer- en tekenwerk kan variëren waardoor bedrijven te maken hebben met pieken en dalen in de vraag ernaar.

Het aannemen van extra personeel om deze pieken op te vangen, kan leiden tot hoge personeelskosten tijdens rustigere periodes. Door te kiezen voor een extern tekenbureau kunnen deze pieken eenvoudig opgevangen worden zonder de kosten en verplichtingen van het aannemen van extra personeel, softwarelicenties, hardware en trainingsprogramma’s voor hun medewerkers. Macolines is in staat om snel op te schalen waardoor onze partners flexibel blijven in hun tekenwerkcapaciteit.

Afschalen is net zo belangrijk als opschalen. Aannemers en producenten kunnen namelijk ook te maken krijgen met een afname in de vraag naar tekenwerk. Met intern personeel kan dit een uitdaging zijn, denk maar aan het mogelijks moeten overplaatsen of zelfs afdanken van personeel. Macolines kan de capaciteit snel aanpassen aan de behoeften van het bedrijf, wat zorgt voor een soepelere bedrijfsvoering en kostenbesparingen op de lange termijn.

Delen van kennis

Het inschakelen van een extern modelleer- en tekenbureau biedt ook voordelen op het gebied van kennis en perspectief. Een bureau zoals Macolines brengt namelijk een schat aan ervaring en expertise met zich mee. Zo werken wij met verschillende aannemers en producenten in diverse industrieën, waardoor er een breed scala aan kennis is opgebouwd. Dit is een absolute meerwaarde bij het ontwerpen en tekenen van complexe projecten, waarbij we tevens putten uit de kennis en ervaring van ons moederbedrijf Macobo-Stabo om de beste oplossingen te bieden.

Frisse blik

Door partnerships met verschillende bouwbedrijven hebben onze modelleurs niet enkel ervaring met een breed scala aan projecten, maar ook met het gebruik van verschillende tools, technologieën en het BIM-proces. Door samen te werken met Macolines is er directe toegang tot hoogstaande expertise en bovendien kunnen we een frisse blik werpen op bestaande processen binnen een bedrijf.

Tijdig leveren en kwaliteit

Externe modelleer- en tekenwerkbureaus hebben doorgaans een grote capaciteit en kunnen toegewijde teams inzetten om strakke deadlines te halen. Zo werken wij volgens gestandaardiseerde processen en zorgen we voor een consistente kwaliteit in onze output. Dit stelt onze bouwpartners in staat om projecten tijdig af te ronden en eventuele ontwerp- of constructiefouten vroegtijdig te identificeren en aan te pakken.

Focus op kernactiviteiten

Door deze taken uit te geven, krijgen bouwbedrijven de mogelijkheid om zich te concentreren op hun kernactiviteiten. Het zorgt voor een betere inzetbaarheid van resources en een efficiënt gebruik van interne expertise. Door het modelleer- en tekenwerk aan Macolines over te laten, kunnen bouwbedrijven zich richten op hun sterke punten en het behalen van concurrentievoordeel.

Door de specialisatie in prefab beton, staalprojecten en gevel- en dakbekleding is Macolines een betrouwbare partner voor teken- en modelleerwerk. Ons ervaren team staat klaar om hoogwaardige modellen en tekeningen te leveren die voldoen aan jouw specifieke eisen. Contacteer ons en ontdek hoe wij kunnen helpen bij het realiseren van jouw bouwdoelen.

Aziz Boutwaline
Teamleader Macolines
ab@macolines.com

-
Wens je te weten wat we voor jouw project kunnen betekenen? Neem dan contact op met Maaike Deverwerre, Sales & Marketing Manager bij Macobo Group, op +32 460 94 21 39 of maaike.deverwerre@macobo-stabo.be