Stabiliteit

Uw constructie valt of staat letterlijk met de stabiliteit. De extra kost van een goede stabiliteitsstudie wordt ruimschoots teruggewonnen t.o.v. de kosten bij overdimensionering of de materiële en vooral menselijke schade, die kan optreden ten gevolge van te lichte of slecht uitgevoerde draagconstructies.

Onze ingenieurs leveren u een betrouwbare stabiliteitsstudie en zorgen voor een correcte opvolging van de uitvoering. Naast onze traditionele 2D-software, werken we voor onze studies meer en meer volgens het digitale “Bouw-Informatie-Model" oftewel “BIM”. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het programma Revit.

We bouwen onze berekende structuren in feite helemaal virtueel op in 3D alvorens het in het echt te realiseren. Reeds in ontwerpfase vinden we eventuele uitvoeringsproblemen terug, zodat tijdens de realisatie zonder zorgen de constructie kan worden opgebouwd. De effectieve bouwperiode wordt aanzienlijk ingekort, uitvoeringsfouten worden vermeden, met een betere bouwkwaliteit en een lagere bouwkost als resultaat.

Referenties

 • Antwerpen, Zurenborg Poort
  Antonissen Project Management 1 Medium

  Dit project, met zijn tijdloze architectuur, is gelegen aan de Plantin en Moretuslei in de historische wijk Zurenborg, sinds 1984 een beschermd stadsgezicht. Zurenborg Poort is een hedendaags nieuwbouwproject bestaande uit 4 woningen en 71 appartementen met 1, 2 of 3 slaapkamers en commerciële ruimtes op het gelijkvloers.

  CONIX RDBM Architects en MACOBO-STABO waren van meet af aan voorstander om het project uit te werken via de BIM-werkmethodiek. De ontwerpvergaderingen, waar de communicatie in het model gebeurde, heeft de bouwheer overtuigd om mee in te stappen in het proces. De communicatie verloopt via BIM-collab en issues worden opgelost op de BIM-reviewmeetings.

  Renders: ©Antonissen Project Management

  Lees meer
 • Antwerpen, Harmoniewijk
  Cores Harmoniestraat 9 1 Medium Small

  Cores Development kocht de vroegere site van de Crelan-bank en nam zelf zijn intrek in het gerenoveerde herenhuis aan de Mechelsesteenweg. De rest van de site krijgt een nieuwe invulling met een mix van klassieke woonfuncties, assistentiewoningen en kantoren. Tegen eind 2019 is de hele site vernieuwd en zal er in de Harmoniewijk 17.000 m² extra woon- en werkruimte beschikbaar zijn.

  De Harmoniewijk biedt zijn toekomstige bewoners een fantastische omgeving, waar jong en minder jong, single en gezin zich helemaal thuis zullen voelen. Macobo en dochterfirma Stabiliteitsingenieurs Jan Van Aelst zijn fier de studies voor deze projecten te mogen uitvoeren. Van stabiliteit over speciale technieken en EPB-verslaggeving naar veiligheidscoördinatie

   Foto's: Cores Development

  Lees meer
 • Zandhoven, Residentie Voorschoten
  Zandhoven Viersel 11 app Render 3 Medium

  Formares, projectontwikkelaar in residentieel en industrieel vastgoed, garandeert kwalitatieve bouwwerken door hun marktkennis en expertise. Formares ontwikkelt in Viersel (Zandhoven) dit nieuwbouwproject en schakelde AP/ART Architecten in, die een mooi staaltje van moderne architectuur heeft ontworpen.

  Het complex bestaat uit eigentijdse appartementen en staat voor kwaliteit en duurzaamheid, met veel lichtinval en ruimte voor groen en natuur. Macobo en Formares werken regelmatig samen en voor dit project staan we in voor de studies stabiliteit, EPB-verslaggeving en veiligheidscoördinatie.

  Foto’s: AP/ART Architecten

  Lees meer
 • Aarschot, 84 woonunits Ter Heide
  Macobo Referentie Aarschot, 84 woonunits Ter Heide

  Hooyberghs, dochterbedrijf van B&R Bouwgroep, bouwt 84 sociale wooneenheden te Aarschot. Het project bestaat uit een mix van appartementen en woningen en kreeg vanwege zijn ligging de naam Ter Heide mee. De bouw zal gebeuren in twee fases en kwam tot stand binnen een CBO-procedure, een initiatief waarmee VMSW sociale woningen wil laten bouwen door projectontwikkelaars.

  2DVW Architects staat in voor het ontwerp van de gebouwen en Macobo verzorgt de studies stabiliteit, technieken, EPB-verslaggeving en veiligheidscoördinatie. Ook het ontwerp van de omgevingsaanleg met bijhorende wegenis en riolering gebeurt door Macobo.

  Foto’s: 2DVW Architects

  Lees meer
 • St-Pieters-Woluwe, 16 luxe appartementen
  Macobo Referentie St-Pieters-Woluwe, Luxe appartementen

  Antonissen Development Group creëert 16 luxe appartementen in het centrum van Sint-Pieters-Woluwe. Het nieuwbouwproject bestaat uit een mix van 2, 3 en 4 slaapkamerappartementen. De ondergrondse parking voorziet, naast de autostaanplaatsen en de bergingen, een fietsenstalling. De nadruk wordt hier gelegd op een hoogstaande afwerking van zowel het gebouw als de appartementen. De architectuur is van de hand van UNA|A en Macobo staat in voor de studies stabiliteit en speciale technieken, de EPB-verslaggeving en de veiligheidscoördinatie.

   

  Lees meer
 • Droneport: nieuw test- en businesscentrum voor drones
  Macobo Referentie Sint-Truiden, Dronepoort

  dbv-architecten en Macobo zijn als winnaar uit de bus gekomen bij de ontwerpwedstrijd voor het nieuwe test- en businesscentrum voor drones op de voormalige luchtbasis in Brustem. Droneport nv, een samenwerking tussen LRM en stad Sint-Truiden, zal met het nieuwe incubatorgebouw tal van faciliteiten kunnen aanbieden ter ondersteuning van startende bedrijven en onderzoeksinitiatieven uit de dronesector. De nabijheid van het Proefcentrum Fruitteelt biedt bovendien de mogelijkheid om allerlei drone-toepassingen uit te testen op de fruitteelt, waardoor Droneport een unieke positie krijgt in Europa. dbv-architecten staat in voor de architectuur, Macobo verzorgt de studies stabiliteit en speciale technieken, de EPB-verslaggeving en de veiligheidscoördinatie.

  Lees meer
 • Diest, 70 wooneenheden en 2 handelspanden De Blekerij
  Macobo Referentie Diest, 70 wooneenheden- 2 handelspanden De Blekerij

  De Blekerij is een woonproject naar een ontwerp van De Architecten NV met 68 appartementen, 2 eengezinswoningen en 2 handelspanden, verdeeld over 4 gebouwen. Dit nieuw woonproject maakt deel uit van de herontwikkeling van de stationswijk, die de schakel moet worden tussen het station en het centrum van Diest. De bouwwerkzaamheden starten in januari 2017 en de oplevering is voorzien begin 2019. CORES Development is ontwikkelaar van dienst en studiebureau Macobo staat in voor de studies stabiliteit & speciale technieken, de EBP-verslaggeving en de veiligheidscoördinatie.

  Lees meer
 • Kontich, 71 assistentie- woningen en dienstencentrum
  Macobo Referentie Kontich, assistentiewoningen en dienstencentrum

  Van bescheiden appartementsgebouw tot omvangrijk wooncomplex, B&R Development realiseert groot- én kleinschalige projecten, steeds herkenbaar aan hun onderscheidende architectuur en toegevoegd wooncomfort. Voor dit project koos B&R Development voor een samenwerking met CBA (Crepain Binst Architecture) voor de architectuur en Macobo als ingenieursbureau. Dit project omvat het bouwen van 71 assistentiewoningen, verdeeld over 5 blokken. Er is tevens een dienstencentrum met ondergrondse parking voorzien. Macobo BIMt voor de studies speciale technieken en de stabiliteit. Verder voorzien we de EBP- en ventilatieverslaggeving en de veiligheidscoördinatie ontwerp en verwezenlijking.

  Lees meer
 • Tessenderlo, Doorgangshuis
  Macobo Referentie Tessenderlo, Doorgangshuis

  Het Doorgangshuis werd volgens het BIM-principe ontworpen i.o.v. Lions Club Tessenderlo en partners het OCMW van gemeente Tessenderlo en het Centrum voor Algemeen Welzijn (CAW). Het “huis” wordt gebouwd voor alleenstaanden of moeders met kind die woonbegeleiding nodig hebben vooraleer ze terug op eigen benen kunnen staan.

  Q-BUS Architectenbureau is aangesteld als architect en de bouwkundige studies worden uitgevoerd door Macobo. Building Information Modelling (of korter BIM) wordt zowel intern toegepast, om de technieken en stabiliteitselementen onderling af te stemmen, als tussen de bouwpartners zodat het architecturale en de ingenieursstudies op elkaar afgetoetst kunnen worden. Eventuele conflicten worden reeds in ontwerpfase opgespoord en verholpen om te vermijden dat kostbare tijd verloren gaat of extra kosten de kop opsteken tijdens uitvoering.

  Lees meer
 • Mol, uitbreiding Heilig Hart Ziekenhuis
  Macobo-Referentie-Mol-Uitbreiding-Heilig-Hart-Ziekenhuis

  Het Heilig Hart Ziekenhuis in Mol was aan vernieuwing en uitbreiding toe. Naast het bestaande hospitaal trekt THV Vanhout/Dillen Bouwteam/Machiels Building Solutions een nieuwbouw van vijf bouwlagen op. De stabiliteitsstudies worden uitgevoerd door Macobo. De THV maakt gebruik van BIM om alle technieken boven het verlaagd plafond te kunnen bepalen. Het plafond heeft een vrije hoogte van 45cm waar alle technieken in verwerkt worden. Hierdoor is de ganse structuur van het gebouw in 3D gezet en ook de technieken zijn in 3D geïmplementeerd. Hierdoor kunnen de “clashes” interferenties tussen verschillende technieken onderzocht en bijgestuurd worden.

  Lees meer
 • Leuven, studentenvesting Vineam
  Macobo Referentie Leuven, Studentenresidentie Vineam

  Vineam is studentenresidentie, gelegen aan de Donkerstraat in Leuven, op minder dan anderhalve kilometer van Campus Gasthuisberg en de meeste faculteiten in het centrum van de stad. Deze luxueuze residentie bestaat uit 15 standaardkamers, 52 comfortkamers en 7 comfortpluskamers. Er is ook een ondergrondse parking met fietsenberging voorzien en tal van voorzieningen om een comfortabele woon- en studeeromgeving te creëren.
  Dit complex wordt als SWO residentie uitgebaat en voldoet bijgevolg in ruime mate aan de kwaliteitseisen opgelegd door de KULeuven.

  Lees meer
 • Heist-op-den-Berg, 45 sociale woningen
  Macobo Refentie Heist-op-den-Berg, 45 sociale woningen

  In opdracht van VMSW en in samenwerking met architectenbureau Archiles werken wij diverse studies uit: speciale technieken, EPB, stabiliteit en de omgevingsaanleg. De studie speciale technieken bestaat meer specifiek uit HVAC, sanitair, elektriciteit, verlichting, hernieuwbare energieën en een warmteverliesberekening.

  Lees meer
 • Sint-Truiden, 59 wooneenheden Guldenbodemlaan
  Macobo Refentie Sint-Truiden, wooneenheden-Guldenbodemlaan

  In opdracht van projectontwikkelaar Liburni hebben wij diverse studies uitgewerkt: speciale technieken, EPB, stabiliteit en veiligheidscoördinatie. De studie speciale technieken bestond meer specifiek uit HVAC, sanitair, elektriciteit, verlichting, hernieuwbare energieën en een warmteverliesberekening.

  Lees meer

Wenst u een offerte op maat?

Vul het formulier in en wij contacteren u binnen 5 werkdagen

VRAAG HIER UW OFFERTE