Bouwakoestiek

Vandaag de dag vraagt nagenoeg elke bouwsituatie bijzondere aandacht en begeleiding van een akoestisch expert.

Ons Team Bouwakoestiek houdt zich bezig met het akoestisch comfort van gebouwen en bestudeert het ontwerp en de uitvoering van bouwconstructies om ongewenste geluiden te weren of te verzwakken.

Onze ingenieurs onderzoeken en adviseren over de juiste materialen en bouwconstructies voor een optimaal akoestisch comfort in onder meer woongebouwen, kantoren, industriële ruimtes, concertzalen, restaurants en publieke ruimtes. 

Vanaf de opmaak van het voorontwerp tot de oplevering van het gebouw adviseert en ondersteunt MACOBO-STABO architecten, projectontwikkelaars en overheden. Wij beschikken naast de nodige ervaring ook over de modernste meetapparatuur en software om jouw akoestisch vraagstuk het onze te maken, met een correcte oplossing tot gevolg.

Wil je weten wat onze experten te vertellen hebben?

Referenties

 • Brugge, Stadion Blauw-Zwart
  SCAU B2ai 8

  Het state of the art voetbalstadion verrijst op de locatie van het huidige Jan Breydelstadion en telt 40.000 plaatsen.

  Het nieuwe stadion is voorzien van allerlei geavanceerde technologieën en architecturale hoogstandjes, maar een van de meest opvallende elementen is de ringstructuur die het dak draagt. Het stadion wordt zo het eerste in België met een drukring in het dak en een trekring erbuiten. En een van de vele hoogtepunten zijn de tribunes met een helling van bijna 35 graden. Zo hoeft de 'spionkop' niets van de wedstrijd te missen.

  Foto's: © SCAU - B2Ai

  Lees meer
 • Haren, Gevangenisdorp
  B2Ai EGM 4

  Het gevangenisdorp van Haren wordt uitgevoerd volgens een DBFM-formule en zal plaats bieden aan 1.190 gedetineerden, verspreid over meerdere entiteiten. Het nieuwe gevangeniscomplex is bedoeld om de verouderde gevangenissen in Sint-Gillis, Vorst en Berkendael te vervangen en er werd gekozen voor een combinatie van kleinere gebouwen en kleinere leefeenheden (elk circa 30 personen).

  “Best Social Infrastructure Project” op de Partnership Awards 2019.

  WAFX Award, categorie “Power and Justice” op het World Architecture Festival in Amsterdam 2019.

  Foto's: © B2ai - EGM

  Lees meer
 • Antwerpen, Cadix B6'
  Van Wellen RED 2

  Op de hoek van de Londenstraat en Kattendijkdok-Oostkaai in de Cadixwijk komt er tegen de zomer van 2022 een multifunctioneel en flexibel kantoorgebouw, dat ook plaats zal bieden aan ontspanning en horeca.

  De bouwheer ambieert een inspiratiehaven en verzamelplaats voor ontwerpers en professionelen te creëren. Het project voorziet, naast de nodige ruimte voor het werken van vandaag, flexwerkplekken. Verder is er ruimte voorzien voor ontspanning in de grand café of koffiebar en voor sport en wellness. Om het gevoel van collectiviteit te versterken werden deze functies samengebracht in de plint van het gebouw rondom een gemeenschappelijke inkom met foyer, aula en bijhorende mezzanine. Bovendien voorziet het gelijkvloers ruimtes voor winkels en voor vergader- en expositieruimtes die ter beschikking staan van de bovenliggende kantoren en de toekomstige gebruikers van het gebouw.

  Foto's: © Van Wellen Real Estate Development

  Lees meer
 • Deurne, De Pientere Piste
  areal architecten 4

  De Freinetschool De Pientere Piste bevindt zich in Deurne; de site is een schakel tussen het park Rivierenhof en het Park Groot Schijn. Het innovatief complex is een katalysator van een open schoolmodel zonder klassieke klassen en vaklokalen.

  Het gebouw is 3.550m² groot en heeft een opvallend gearticuleerde gevel en open afgeronde hoeken. Een compact plan biedt op de eerste en de tweede verdieping plaats voor twee leefgroepen per niveau; en de leefgroepen zijn op hun beurt geschakeld rond een grote polyvalente zaal met tribune. De kleinste kleuters palmen het gelijkvloers in, rechtstreeks aan de speelplaats en in nauwe verbinding met de polyvalente zaal.

  Op de bovenste verdieping is er een grote polyvalente zaal, een bibliotheek, een voordrachtruimte en een daktuin. Een groot speelbos, een zandbak, natuurlijke speeltuigen, groene en verharde speelplaatsen vervolledigen het geheel van deze open leefschool.

  Foto's: © AREAL Architecten

  Lees meer
 • Antwerpen, Initium
  Candor 2

  Het project bestaat uit 69 full-service appartementen en 64 aparthotel kamers op een strategische locatie in Antwerpen.

  Er is tevens een fitnessruimte, een co-working space, een stijlvolle wasbar voorzien én een gemeenschappelijke binnentuin.

  Foto's: © Candor

  Lees meer

Wenst u een offerte op maat?

Vul het formulier in en wij contacteren u binnen 5 werkdagen

VRAAG HIER UW OFFERTE