Team: Getuigenis van collega Koen Hendrickx

Posted by Maaike Deverwerre On 9 mei 2022 08:02

#engineering, #construction, #careertestimonial

Career Testimonial Steve Witczak beeld blog

Laat je inspireren door de getuigenis van collega Koen Hendrickx 

Koen studeerde af aan de KUL, UHasselt als Master in de industriële wetenschappen bouwkunde en werkt sedert 04.11.2019 bij Macobo-Stabo. Deze projecten staan oa. op zijn palmares: WTC IV in Brussel, Cadix in Antwerpen, The Wings in Diegem en D'Ieteren Kortenberg.

Als Projectleider Duurzaamheid, hoe ziet een typische dag eruit?

Dat is zeer afhankelijk van welke projecten actief zijn. Om te beginnen is er een onderscheid tussen studies dynamische simulaties en studies EPB. Daarnaast werk ik aan opdrachten die in verschillende projectfases zitten. Projecten in ontwerp worden anders behandeld dan projecten in uitvoering of oplevering. In ontwerpfase moet er gemodelleerd en gesimuleerd worden, waar bij uitvoering en oplevering er veeleer gecontroleerd moet worden.

Wat is het traject dat je hebt afgelegd sedert je start bij Macobo-Stabo?

Als schoolverlater ben ik onderaan de ladder begonnen, als Projectassistent. Na mijn opleiding tot EPB-verslaggever ben ik vrij snel in de rol van Projectleider beland. Sinds anderhalf jaar heb ik me toegelegd op het dynamisch simuleren van gebouwen in DesignBuilder. Met deze software worden het thermisch en het daglicht comfort van gebouwen gesimuleerd, en dat ligt me wel.

Wat is de grootste uitdaging aan je job?

Planning. Bij Team Duurzaamheid werken we aan veel opdrachten tegelijkertijd, die elk in een andere projectfase zittenen anders behandeld moeten worden. En dan meer technisch: het volledig onder de knie krijgen van de uitgebreide en complexe simulatiesoftware DesignBuilder. In het begin was het vaak trial and error, en het blijft een continue proces om bij te blijven.

Waar leer je het meest van?

Het is zeer leerrijk samen met senior projectleiders en teamleaders, zowel uit mijn eigen team als uit de andere teams van Macobo-Stabo, projecten te behandelen. Zo ervaar ik hoe zij omgaan met complexe situaties. Maar ook uit mijn eigen ervaringen leer ik veel. Door zelf of met het team te reflecteren over projecten, komen er zaken naar voren die beter kunnen.

Wat is het leukste aan werken bij Macobo-Stabo?

De familiesfeer binnen het bedrijf. Tussen de collega’s heerst er een vriendschappelijke sfeer, wat heel aangenaam is. Bij Team Duurzaamheid werken we vaak in teamverband, zo komt het regelmatig voor dat we allemaal aan eenzelfde project werken. De planning wordt wekelijks behandeld en wanneer er grote deadlines aankomen, wordt er altijd gekeken wie waar kan bijspringen. Heel collegiaal dus. Daarnaast zijn we ook een heel hechte ploeg. Toen een paar jaargeleden een aantal collega’s wegvielen, heeft de teamspirit ons door die drukke periode geholpen.

Wil jij aan de slag bij ons Team Duurzaamheid, solliciteer hier!