News: MACOBO, next level

Posted by Maaike Deverwerre On 19 november 2015 om 08:00

#specialetechnieken, #stabiliteit, #epb, #epbverslaggeving, #ventilatieverslaggeving, #veiligheidscoördinatie, #landschapsarchitectuur, #infrastructuur, #projectontwikkeling, #architecten, #overheid, #studiebureau, #ingenieursbureau, #macobo

“Next level” is een term die de voorbije maanden regelmatig over de lippen rolde bij studiebureau Macobo. We zien ons bureau uiteraard niet als een computergame, maar we deden er de voorbije jaren wel alles aan om met onze 30 medewerkers samen de sprong te maken naar het volgende niveau. Als allround studiebureau zetten we volop in op een moderne benadering van onze studieopdrachten voor de bouw- en omgevingsprojecten van projectontwikkelaars, private en openbare besturen. We investeerden in de modernste software en opleiding van onze ingenieurs en landschapsarchitecten om onze studies stabiliteit & speciale technieken en onze infrastructuur- & landschapsontwerpen op driedimensionale wijze te kunnen benaderen. In feite bouwen we onze berekende structuren en installaties en onze ontworpen wegen en buitenomgeving helemaal virtueel op in 3D alvorens het in het echt te realiseren. Hierdoor verkorten we de bouwperiode en vermijden we uitvoeringsfouten met een betere kwaliteit en een betere prijs als resultaat. Voor de engineeringsafdelingen werd voor het “Bouw-Informatie-Model”, oftewel “BIM”-model, “Revit” gekozen. Onze landschapsarchitecten en infrastructuuringenieurs ontwerpen dan weer met de software “Civil3D” en “Infraworks”. Voor een optimale samenwerking met de overheidsdiensten werken we voor overheidsopdrachten bovendien met de “3P”-software.

Als bewijs van onze gestructureerde aanpak behaalde Macobo recent nog haar erkenning als KMO-portefeuille adviesverlener. Dit betekent dat onze klanten kunnen genieten van de voorziene subsidies uit de KMO-portefeuille indien zij op ons gecertificeerd bureau beroep doen voor de studies van hun nieuwe bedrijfspanden of -infrastructuur.

Door onze sterke groei zijn we momenteel volop bezig met de modernisering van onze nieuwe toekomstige thuisbasis op de Industrieweg te Tessenderlo, die ons de nodige ruimte geeft om ook in de toekomst als groeibedrijf door te kunnen gaan.

Met ons nieuwe logo meten we onszelf dus niet zo maar een nieuwe look aan. We hebben ten voordele van onze klanten de lat hoger gelegd en hopen u op dit "next level" te kunnen blijven helpen met ons totaalpakket van hoogwaardige studies voor uw bouw-, infrastructuur- en landschapsprojecten. Met 1 allround team van ingenieurs en landschapsarchitecten staan wij garant voor een vlot en rendabel projectverloop met een win-win voor alle bouwpartners.

 

ing. Davy Macquoi

ir. Natalie Vanderschaeghe

Bestuurders