Team: Getuigenis van collega Steve Witczak

Posted by Maaike Deverwerre On 7 juni 2021 om 14:33

#careertestimonial, #engineering, #construction

Blog Career Testimonial Steve Witczak beeld nieuwsbrief blog

Laat je inspireren door de getuigenis van collega Steve Witczak 

Steve heeft een diploma Bachelor Bouw van de Hogeschool Sint-Lukas Brussel op zak en werkt sedert 27 maart 2018 bij Macobo-Stabo. Steve werkt momenteel oa. aan de projecten The Wings in Diegem, Tymple Greens in Leuven, Vista Verde in Breendonk en WZC Dungelhoef in Lier.

Als BIM-modelleur Stabiliteit / Werftoezichter, hoe ziet een typische dag eruit?

Zeer afwisselend. Ik modelleer namelijk zowel bekisting als wapening in 3D en maak daar achteraf 2D plannen van indien aannemer en/of bouwheer dat wensen. Samen met de projectingenieur bekijk ik optimalisaties op basis van de aanwezige randvoorwaarden. Soms controleer ik ook de wapening op de werf, dan zie ik in de praktijk wat ik eigenlijk teken. En de laatste tijd leid ik ook nieuwe modelleurs stabiliteit op.

Wat is het traject dat je hebt afgelegd sedert je start bij Macobo-Stabo?

Ik ben onmiddellijk na mijn studies bij Stabo als 2D tekenaar gestart. Bij de overname door Macobo, een paar maanden nadat ik hier begonnen was, werd over de gehele organisatie de BIM-werkmethodiek geïmplementeerd en moest ik dus omschakelen naar 3D modelleren. Er volgde een intensief opleidingstraject in Tekla, een heel interessant proces. De ontwerpsoftware zorgt voor heel goede resultaten bij clashdetectie, visualisaties van mogelijke problemen en lagere foutmarges. Ik ben benieuwd wat de toekomst ons gaat brengen, want we onderzoeken bijvoorbeeld hoe we VR-brillen best inschakelen. En zoals eerder gezegd ben ik ondertussen ook werftoezichter en leid ik nieuwe collega’s op in Tekla.

Wat is de grootste uitdaging aan je job?

Het zoeken naar evenwicht tussen kwaliteit en snelheid en het halen van deadlines speelt wel. Bij het modelleren kom ik af en toe problemen tegen en het is soms echt een uitdaging om een gepaste oplossing te vinden. Het leuke is dat ik mijn collega’s kan betrekken en samen met hen over het probleem nadenk.

Waar leer je het meest van?

Door eenvoudigweg regelmatig te communiceren met de collega’s. Durven vragen hoe zij iets doen of hoe iets sneller of efficiënter kan, dat kan echt wonderen doen. En het werkt langs beide kanten; ook zij vragen aan mij feedback. We leren echt bij van elkaar, zowel de modelleurs onder elkaar, als van de ingenieurs of teamleaders. Iedereen is aanspreekbaar, ook nu we niet allemaal op kantoor zijn.

Wat is het leukste aan werken bij Macobo-Stabo?

Het zijn hier stuk voor stuk toffe collega’s. De sfeer zit goed en er wordt aandacht gegeven aan de werkdruk, om te hoge stressgehaltes te vermijden. Zo worden bijvoorbeeld de projecten tijdig en realistisch ingepland. En iedereen krijgt de ruimte om zichzelf te verbeteren.

Wil je aan de slag bij ons Team Stabiliteit? Solliciteer hier!