News: Waarom ik mijn levenswerk overlaat aan Macobo?

Posted by Jan Van Aelst On 12 juni 2018 09:40

#studiebureau, #ingenieursbureau, #macobo, #stabiliteit, #janvanaelst

2019.06.12 Blog JVA over overname

Je laat je levenswerk niet over aan de eerste de beste. Op basis van een aantal weloverwogen criteria kwam ik uit bij Macobo.

Een van de belangrijkste criteria waaraan een kandidaat overnemer moest voldoen, was de continuïteit verzekeren voor personeel en klanten. In die context zocht ik een kandidaat met dezelfde visie op het uitwerken van stabiliteitsstudies. Ons bureau heeft zich steeds geprofileerd als een studiebureel dat voor het uitwerken van zijn stabiliteitsstudies altijd zoekt naar de meerwaarde die een studie kan betekenen voor de architectuur. Hiervoor gaan wij altijd in dialoog met architectenbureaus, maar ook met bouwheren en aannemers, en dat vanaf het prille begin van een project. Dat Macobo ook vanuit dat principe werkt, was een belangrijke factor in het beslissingsproces.

Mijn tweede criterium was dat de kandidaat-overnemer moest staan voor een zekere ambitie. Zowel inzake de grootte van projecten, als voor de interne organisatie. Ik verwacht de bereidheid om te investeren in nieuwe middelen en mensen om mee te zijn met de nieuwste ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld BIM en 3D soft- en hardware. Tijdens de onderhandelingen met Natalie werd ik hier ook ten zeerste van overtuigd.

Het laatste belangrijke element in mijn besluit was de garantie dat mijn bureau een zekere eigenheid kan bewaren. Ik wil niet dat het een onderdeel wordt van een zeer grote organisatie waarin het wordt opgeslokt. Al deze elementen en de geloofwaardigheid van het verhaal van Davy en Natalie, maken dat ik vol overtuiging mijn schouders zet onder dit verhaal. Ik geloof dat de overgang en de overname een succesverhaal worden.

Jan Van Aelst
jan.vanaelst@ir-jva.be

ir. Jan Van Aelst is Business Unit Manager Stabiliteit. Indien u meer informatie wenst over onze diensten, neem dan contact op met zijn collega, Sales & Marketing Manager Maaike Deverwerre - maaike.deverwerre@macobo.be - +32 460 94 21 39.