Team: Getuigenis van collega Wim Carels

Posted by Maaike Deverwerre On 12 april 2021 15:02

#engineering, #construction, #careertestimonial

2021 v2.04.13 Career Testimonial Wim Carels

Laat je inspireren door de getuigenis van collega Wim Carels


Wim heeft een diploma Master Industrieel Ingenieur Bouwkunde van de KUL op zak en is sedert 1 oktober 2019 actief bij Macobo-Stabo als Projectleider Gebouwtechnieken. Hij werkt momenteel oa. aan de projecten AZ Diest, The Wings in Diegem, Den Oever in Antwerpen en REO Veilingen in Roeselare.

Wat is het traject dat je hebt afgelegd sedert je start bij Macobo-Stabo?

Bij mijn start hebben mijn Teamleader en ik beslist dat ik het hele traject zou doorlopen van modelleur, over assistent-projectleider naar projectingenieur. Ik wil eigen ervaringen op doen door te modelleren, te dimensioneren en uiteindelijk verantwoordelijkheid te dragen over volledige projecten van A tot Z. Ik zit nu op de plek van junior projectleider en de variatie tussen ontwerpen, vergaderen en werfbezoeken bevalt me. Daarenboven mag ik meedenken over de toe te passen gebouwtechnieken en overleggen met de fabrikanten.

Als Projectleider Gebouwtechnieken, hoe ziet een typische dag eruit?

Dit is zeer afhankelijk van de projecten waar ik mee bezig ben. Op dit moment modelleer ik voor verschillende projectleiders waardoor ik minder vergader en meer ontwerp. Sowieso start ik met het raadplegen van mijn to-do lijst en beslis ik wat prioriteit krijgt. Ik probeer door de dag heen af te wisselen tussen projecten, intern overleg en externe vergaderingen. Zo blijft er een gezonde variatie inzitten.

Wat is de grootste uitdaging aan je job?

De diversiteit aan projecten en dat die telkens anders benaderd moeten worden. Het concept gebouwtechnieken dient afgesteld te worden op de eisen en het budget van de bouwheer en de oplossing dient logisch en efficiënt te zijn.

Waar leer je het meest van?

Uit fouten. Ik merk dat, op dit moment in mijn carrière, deze de grootste impact hebben op mijn leerproces. Ik krijg bij Macobo-Stabo voldoende vrijheid om al doende te leren. Door het effectief zelf te doen, loop ik tegen problemen aan die ik vast niet zou tegenkomen als het mij allemaal zou worden voorgedaan, en dat blijft het best hangen.

En dan zijn er de collega’s die me tips & tricks leren zodat ik taken vlotter en sneller kan uitvoeren. Maar ook van de input van de projectleiders die mijn werk controleren, leer ik veel. Ik krijg telkens een deeltje van hun kennis mee, dat ik dan stilletjes verzamel en zo bouw ik mijn eigen kennis op.

Wat is het leukste aan werken bij Macobo-Stabo?

Het grote aantal collega’s, elk met hun vakkennis. Echt iedereen staat open voor een babbel en als ik vragen heb, is er altijd wel iemand met meer kennis die me vooruithelpt. Maar ook naar mijn ideeën wordt geluisterd; de hiërarchie is niet echt voelbaar waardoor iedereen zijn input naar waarde wordt geschat.

Wil jij aan de slag bij ons Team Gebouwtechnieken? Solliciteer hier!